En klick kräm fräs!!

 
Nu när Yran är slut så känns det som att sommaren börjar lida mot sitt slut!! Herregud! Har inte legat nere vid bryggan och solat en enda dag!! Katastrof!! Men det har varit en hel okej sommar ändå :)
 
Ser fram emot hösten oxå! Alla fina färger, mörka kvällar och ruskiga dagar.
Då kan man börja elda värmeljus, krypa in i en varm filt, kolla på film och dricka varm oboy och bara vara..
Det blir ju lite lugnare tempo.. Det gillar jag :)
 
Jag och Brillis funderar på att dra till Gran Canaria i November för att ta igen lite missad sol! :)
Sist vi åkte till Teneriffa så vart både resan och boendet tokbilligt..
Det är jag som är leta-rätt-på-billiga-resor-kungen.. (Förutom NY resan för den vart schweindyr)
 
Igår när jag slutade jobba så drog vi till Lit ochhämtade upp Erik å sen for vi till Norderåsen.
Där väntade den efterlängtade surströmmingen :D Förbaskat vad gott det är!! På en stut med potatis, lök, tomat och en klick kräm fräs (creme fraiche) Fick lära mig av ägaren till Almagränd på stråket, att man ska lägga burken i frysen 30 min innan, för då doftar det bara litegrann när man öppnar burken :)
 
 
 
 

Nattbio!

 
 

Kl. 23.59 drar vi på premiären!! :) 

Mc Dragans, hög puls och rose!

 
 
 
 
Har haft några intensiva och riktigt roliga dagar..
I Torsdags for vi till Hammarstrand direkt när jag slutade jobba, och firade Britta på hennes födelsedag.. Vi grillade och hade jättemysigt..Skönt att få träffa mamma och pappa oxå.. Och äntligen fick jag rätt på datum.. Var på väg dit redan för en månad sen för att fira hennes födelsedag :P Tyckte alla betedde sig så konstigt som inte hade planerat present å så.. Men sen fick jag veta att jag var en månad för tidig!! haha.. Provade även löpbandet som dom köpt. Men när jag tagit 2 steg drog min puls iväg till 145 så jag klev av och lät Maria visa vart skåpet skulle stå! haha... filmade en snutt när hon sprang.. ska se om det går att lägga ut den videon kanske ;)
 
Tänkte sova över en natt men bestämde oss för att dra hem till stan på natten ist för att få sovmorgon.. Maria följde vårat råd och hängde på oss fast i sin bil.. Jag och Maria ställde väckarklockan på 13.00 för att hinna på bolaget och stöka på innan min syster Frida kom med tåget.. Ställer vi inte klockorna kan vi lätt sova till 15.00 om ingen väcker oss ;) Sagt å gjort.. Kl 13.15 möttes vi vid toadörren.. Vi brukar oftast bara nicka åt varandra som hälsning på morgonen, för vi är så förbaskat seg båda två..Men efter 3 koppar kaffe och några snusar är jag mig själv igen :)
 
När vi var klar med morgonstöket så brände vi iväg och hämtade upp Sandra som oxå skulle på bolaget. Var även tvungen att kuta in på Lindex och köpa hårfärg, för Maria hittade ett halvt hårstrå som var grått på mig dan innan.. 
 
 
Vi handlade dricka till 2 dagars stråkande och for sen hem och mötte Sabina som skulle klippa Brillis. Sen kom Natalie, Frida, Sandra och Oscar! Vi drack drinkar och satte i lite extensions på Sabina, Runt 21 drog vi ner på stråket.. Grabbarna körde! Vi lyckades ta oss in i olearystältet och fick ett bord. Det var en "herre" som satt bakom mig och Oscar som var väldigt bestämd med att han skulle ha arslet på båda bänkarna.. Han satt med ryggen emot och tryckte allt han hade mot oss.. Lite halvstörigt! Frågade efter en stund varför han pressade på och då muttrade han nåt om att borden stod för nära!! Hmm.. jaja..  Köpte lite rose och hängde där ett tag :) Efter bajamaja besök så bestämde vi oss för att dra på MAX och fara hem till oss och äta istället. Det var så gröndjävulskt kallt.. Vi satt ett bra tag i vardagsrummet och åt och skrattade.. Mysig kväll...
 
På lördag vaknade jag med ett ryck kl 13 och tänkte: stackars Frida! Nu har hon säkert varit vaken sen 9 eller nåt.. Men när jag tassade ut så hade hon nyss vaknat. Tur!! :) Vi låg och chillade i soffan och sen kom Pierre & Gabbi förbi.. Då bestämde att vi skulle dra ner på stråket och äta lunch tillsammans... Vi for och hämtade upp Sandra oxå.. Hon tänkte egentligen stanna hemma och städa men jag lyckades övertala henne ;)
 
Sen for vi hem och sov en stund till i soffan och taggade om till kväll nr2. Kl 20 drog jag och Frida upp till Sandra och drack drinkar hos henne.. Fick skjuts ner på stråket runt 22.. PROPPFULLT i alla tält så vi gick och köpte mat och drog på G3 ist.. Ganska skumt folk men helt okej :)
 
På Söndag vaknade jag kl 14!!! Ännu mer panik.. Skyndade mig upp för att kolla så inte Frida hade dödstråkigt, men som tur var hade hon oxå sovit länge.. Vi kröp ner i sofforna och hade bakisdag.. Kollade på American Pie reunion och sen såg vi att klockan var skitmycket! Fridas tåg gick 30 min senare.. Vi kastade oss in i bilen och for på kebaben så hon fick med sig nå mat på tåget.. Vi vinkade av Frida och for ner på stråket och köpte varsin älgwrap.. Sen drog vi hem och jag och Maria kollade på en film till.. Hugo tror jag att den hette.. Sen kom Brillis från datarummet och ville oxå kolla på film, och då såg vi This means war! Skönt med filmdagar :)
 
Idag så åkte Maria hem och jag och Brillis drog till Mörsil för att hälsa på Jossan och David. Var jättelänge sen vi träffades så det var skönt att äntligen få ses. Och få kika på huset. Jättefint med högt tak och världens utsikt. Vi grillade och David hade gjort jättegod marinad.. Och Jossan hade gjort skitgoda klyftisar och efterrätt!! Sen kom Davids storebror Johan som visade sig vara en klasskompis till mig från gymnasiet!! :) Var typ 13 år sen vi sågs sist!! Såå kul att få se honom..Sjukt egentligen att man kan säga att det var 13 år sen man träffade någon sist!! Jag kände mig lite gammal då en stund! Runt 22 brände vi hem igen.. Var tvungen att stanna utanför Mc Dragans en sväng oxå men rutorna var tonade så vi såg inget fränt :P
 
Nu ska jag läsa igenom massa bloggar som jag missat dom här dagarna, och imorgon blir det sovmorgon igen för jag & Brillis ska på biopremiär kl 23.59. Dark knight rises :)
 
Vi ses på stråket!!
 
                                              
 
 
 
 

Danza Kuduro och blöta popcorn!

 
Gud så jag längtar till stråket!! :) Förra året var det jag, Brillis och Anna som härjade runt! Massa cider, blöta popcorn och danza kuduro på repeat!

Haha! Jag kommer aldrig glömma när vi satt i ett öltält i ösregnet förra året! En av Mattias kompisar går förbi och ställer sig utanför tältet och pratar med oss.. Efter en stund ska han luta sig mot staketet (bredvid tältet) lite snyggt!!! Vad händer? Jo, han missar hela staketet och ramlar baklänges i slowmotion och slår huvudet i en lyktstolpe ;) hahahaha...( Han gjorde inte illa sig så man får skratta..)

Samma kväll kommer vi hem skithungriga och ska koka ägg! Effektivt och snabbt (som bara jag och Anna kan) kastar vi äggen i kastrullen och lägger oss i soffan för att attackvila lite .. När äggklockan ringer och vi springer glada och hungriga till spisen, så ser vi att ett ägg ser lite annorlunda ut! Vi inspekterar ägget och upptäcker att det står skrivet såhär med svart tuschpenna på ägget: kokat den 18/7.. haha!!

Känner på mig att det kommer bli en fantastisk stråketvecka i år med! Har börjat planerat in fredagsstråketgänget ;)

Hoppas det blir mycket Dansa Pausa :) Godnatt!!



solbränna, tjuvtätt & minigolf

Har haft en skön vecka med min Brillis och gänget på Höga Kusten! Tror vi alla behövde komma iväg och få andas lite havsluft och känna att det faktiskt är sommar!

På tal om friskluft!! Började såklart röka dom dagarna vi var där! Hör som till på nå vis.. Till morgonkaffet och kvällsdrinkarna! Efter maten och innan maten. osv.. Mina systrar blir så stolt över mig ;)
Slutade samma dag vi skulle hem kan jag tillägga.

Men åter till det underbara. Tänk att få vakna på morgonen av att solen skiner in genom rullgardinen, grannarna som stökar på i stugan bredvid, tonerna från Jönssonligan som Mattias kollar på i mobilen, Marias skrammel från armbanden i andra rummet. Att kunna ligga och dra sig tills kaffesuget tar över.. Tänk om man kunde ha det så jämt! Livskvalitet!


Vi var på räkfrossa, drack drink, spelade kort, grillade, fiskade, båttur, fiskade, grillade lite till, brände oss, minigolfade och avslutade kvällen med lite grillat och kortspel ;)

Ja helt enkelt några fantastiska dagar med underbara människor <3

Nu ska jag tvinga med mig Brillis ner i tvättstugan för lite tjuvtvätt..
Har som klarat det själv förut, men nu är det en granne till som har fått för sig att tvätta på kvällen/natten oxå! Och han tycker väldigt mycket om att kramas :S Huvva...

Ja det var allt för idag! // Lina


Äntligen..

 
Yes!! Då har jag äntligen tagit tag i saken. Så håll i er allihop för nu kör vi!!! ;)
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.